Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Výhody drevoplastového materiálu

 
Výhody drevoplastového materiálu

Jeho výroba prebieha procesom spájania dreva s polymermi, čo vedie k vzniku pevného, odolného a trvanlivého materiálu. Drevoplastový materiál má množstvo výhod, ktoré ho robia atraktívnym pre rôzne aplikácie v stavebníctve a remesle.

Jednou z hlavných výhod drevoplastového materiálu je jeho vysoká odolnosť voči poveternostným podmienkam a vlhkosti. V porovnaní s konvenčným drevom nehnije, nekazí sa a nepraská. To znamená, že sa dá použiť na vonkajšie aj vnútorné konštrukcie, kde by sa bežné drevo rýchlo znehodnotilo.

Ďalšou výhodou je jeho malá náchylnosť k deformáciám a zmenám tvaru. Vďaka tomu sú konštrukcie z drevoplastu stabilnejšie a spoľahlivejšie. Tento materiál je tiež veľmi ľahký, čo zjednodušuje jeho manipuláciu a práce s ním spojené.

Drevoplastový materiál je tiež veľmi atraktívny z estetického hľadiska. Jeho textúra pripomína prírodné drevo a jeho farebná stabilita umožňuje výrobu produktov v rôznych farbách a odtieňoch.

V porovnaní s inými materiálmi má drevoplastový materiál aj výhodnú cenu. Jeho výroba je lacnejšia a vzhľadom na jeho trvanlivosť je aj jeho celková cena konkurencieschopná.

Drevoplastový materiál je tiež veľmi ekologický, pretože sa vyrába z obnoviteľných zdrojov a výrobný proces je energeticky úsporný. Okrem toho, že je to ekologický materiál, môže byť tiež recyklovaný po jeho použití.


V čom sa líšime?

Woodlook™ profily sa líšia od profilov iných výrobcov kompozitných materiálov vďaka ich kvalitným surovinám a moderným technológiám výroby. Na rozdiel od iných výrobcov používajú Woodlook™ pri výrobe jemne pomletú múčku z kvalitných vysušených tvrdých drevín, čo zabezpečuje vysokú hustotu a súdržnosť produktu. Tento postup tiež zaručuje vysokú odolnosť voči vplyvom vonkajšieho prostredia a vzhľad podobný prírodnému drevu.

Mnohí výrobcovia kompozitných materiálov používajú pri výrobe piliny z mäkkých drevín, ktoré majú vyššiu frakciu, aj viac ako 2 mm. To má za následok "drevotrieskový" vzhľad a viditeľnejšie zošednutie pilín vplyvom UV žiarenia.

Woodlook™ profily sú vyrábané s použitím ekologického, recyklovateľného tvrdeného polyetylénového polyméru (HDPE). Výhodou tohto materiálu je jeho vysoká hustota a tvrdosť, nenasiakavosť a odolnosť voči opotrebeniu.

Hladká plocha na chôdzu je zabezpečená vďaka naplocho skoseným drážkam. To zaručuje pohodlnú a bezpečnú chôdzu po drevoplastových povrchu.