Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Kompozitné podllahy vs. drevené podlahy. Prečo je kompozit lepší?

 
Kompozitné podllahy vs. drevené podlahy. Prečo je kompozit lepší?

Kompozitné dosky a drevo v priebehu rokov patria k obľúbeným materiálom pre stavbárov, dizajnérov a majiteľov domov. Drevo aj kompozit majú svoje výhody, ktoré sa používajú bežne do exteriéru.


V tomto článku sa pozrieme na všetky hlavné výhody kompozitných podláh a prečo sú také obľúbené a lepšie ako drevo. Keď pochopíte ich výhoda a nevýhody, porozumiete prečo kompozitné terasové dosky zmenili odvetvie a vonkajší dizajn exteriéru a tým sa stali najlepším terasovým materiálom pre moderné vonkajšie priestory.


    1. Dlhá životnosť
    2. Pokiaľ ide o pevnosť a dlhú životnosť, kompozitné dosky sú lepšie ako drevené. Drevo môže hniť, kaziť sa a byť poškodené hmyzom. Na rozdiel od kompozitných terasových dosiek, ktoré tieto dosky nemajú. Kompozitná doska je vyrobená z drevených vlákien a recyklovateľného plastu. Má pevný a stabilný povrch, ktorý rok čo rok odolá vplyvom počasia. Keďže povrch terasy nevybledne, nezvlní sa ani sa neroztriešti, zostane roky čistý a bezpečný. Kompozitné terasy sú preto skvelou dlhodobou investíciou.

    3. Takmer bezúdržbové
    4. Jedným z kľúčových dôvodov, prečo si ľudia vyberajú kompozitný terasový materiál, je, že nevyžaduje veľa údržby. Zatiaľ čo drevo je potrebné pravidelne moriť, tmeliť a natierať, kompozitné terasové dosky potrebujú len pravidelné čistenie, aby si zachovali svoj krásny vzhľad.
    5. Kompozitný materiál má vlastnosti plastu, takže je menej pravdepodobné, že bude obsahovať škvrny, plesne a plesne. Kompozitné palubovky navyše nie je potrebné brúsiť ani prelepovať, čo ľuďom šetrí čas, energiu a náklady na priebežnú údržbu.

    6. Priateľské k životnému prostrediu
    7. Použitie kompozitných materiálov je voľba šetrná k životnému prostrediu, ktorá prispieva k trvalej udržateľnosti a dobrému hospodáreniu so zdrojmi. Kompozitné materiály obsahujú drevené vlákna a recyklovateľné plasty, preto sa používa menej nového dreva. Pomáha chrániť stromy a znižovať odlesňovanie. A používanie recyklovateľných plastov chráni naše životné prostredie.

    8. Krásny vzhľad
    9. Drevené dosky prinášajú ľuďom prirodzený vzhľad a kompozitné dosky dokážu to isté. V súčasnosti majú kompozitné terasové dosky prirodzene vyzerajúci  drevodekor, ktorý vám môže poskytnúť rovnaký vzhľad ako drevené terasy.
    10. Na rozdiel od drevených terás ponúkajú výrobcovia kompozitných terás ľuďom širokú škálu rôznych farieb a povrchových úprav. Ľudia tak môžu nájsť farbu, ktorá dokonale vyhovuje ich exteriéru.

    11. Kráčanie naboso 
    12. ​Keď sú drevené dosky používané dlhú dobu, povrch dosky popraská a vytvoria sa drevené úlomky. Kompozitné podlahy naopak majú hladký povrch bez triesok a nepopraskajú.

    13. Bez škodcov
    14. Mnoho škodcov akými sú termity a iný drevokazný hmyz sa dokáže zavŕtať do dosiek. Na druhej strane škodcovia nemajú radi kompozitné materiály, čím sa výrazne znižuje riziko výskytu škodcov.
    15. Tí, ktorí vlastnia kompozitné terasy, si môžu byť istí, že tieto dosky zostanú bez škodcov a štrukturálne stabilné po dlhú dobu.

    16. Nekrútia sa
    17. Drevené terasy sa môžu zdeformovať, pretlačiť a skrútiť, keď dôjde k zmenám vlhkosti a teploty. 
    18. Ak sa tak stane, povrch terasy sa stane nerovným a nebezpečným.
    19. Hydroizolácia kompozitnej terasy zaisťuje, že sa nedeformuje, nepretláča ani nekrúti. Povrch dosky zostane rovný a stabilný aj za nepriaznivého počasia.

    20. UV odolný
    21. UV žiarenie môže spôsobiť vyblednutie a zmenu farby drevených terás. Aby sa zabránilo vyblednutiu povrchu a zmene farby, výrobcovia kompozitných terás začleňujú pri výrobe kompozitných terás UV inhibítory a ochranné nátery. Výsledkom je, že je možné použiť kompozitné terasové dosky bez toho, aby ste sa museli obávať, že pri dlhodobom vystavení slnku vyblednú.

    22. Vyššie vstupné náklady
    23. Hoci kompozitné materiály môžu stáť viac ako nákup dreva, z dlhodobého hľadiska vám môžu ušetriť peniaze. S kompozitnými terasovými doskami môžete ušetriť veľa času, peňazí a úsilia, pretože si nevyžadujú veľa údržby a môžu trvať dlho.
    24. V priebehu času je potrebné drevené dosky pravidelne natierať, tmeliť a opravovať. Po mnohých rokoch používania budú celkové náklady na drevené terasy vyššie ako náklady na kompozitné terasy.

    25. Odolnosť voči poveternostným vplyvom
    26. Kompozitný podlahový materiál je vysoko odolný voči poveternostným vplyvom, takže ho môžete s istotou použiť vo všetkých druhoch počasia. Kompozitné terasové dosky sa nedeformujú, nepraskajú ani nehnijú, keď sú vystavené extrémnemu teplu, mrazivému počasiu, silnému dažďu alebo vysokej vlhkosti.
    27. Drevo je na druhej strane vystavené poveternostným vplyvom, čo môže znamenať nákladné opravy alebo predčasnú výmenu terasy.


    Odolné voči nárazom

    Tvrdý exteriér kompozitnej dosky ju robí veľmi odolnou voči nárazom alebo poškriabaniu. Vďaka tomu je ideálny pre oblasti s vysokou premávkou. Drevo je na druhej strane náchylnejšie na preliačiny a škrabance a vyžaduje si časté brúsenie a prelakovanie, aby si zachovalo svoj vzhľad.


    Dizajnová všestrannosť

    Kompozitné dosky ponúkajú dizajnérom a majiteľom domov viac možností, pokiaľ ide o prispôsobenie vonkajších plôch. Ľahko sa formuje a dá sa tvarovať do rôznych veľkostí. Vďaka tomu je užitočný pri vytváraní paluby s jedinečným dizajnom a zakrivenými hranami, ktoré môžu byť ťažké urobiť s drevom.

    Kompozitné terasové dosky, ktoré je možné prispôsobiť, robia vonkajšie projekty zábavnejšími a kreatívnejšími, čo ľuďom umožňuje vyrábať terasové dosky podľa ich dizajnových potrieb


    Ľahká inštalácia

    Kompozitné terasové dosky sa skladajú ľahšie ako drevené, pretože sú rovnomernejšie a ľahšie. Kompozitné drevené dosky sa dajú ľahko umiestniť, pretože všetky majú rovnakú veľkosť a tvar, takže ich nemusíte triediť a rezať.

    Kompozitné materiály sú mnohokrát dlhšie, čo znamená, že sa terasa viac rozpína a má menej švov. Výhodou inštalácie kompozitných terás je, že šetrí čas a náklady na prácu. Vďaka tomu je skvelou voľbou pre domácich majstrov aj profesionálov.


    Skryté spojovacie prvky

    Kompozitné palubovky prinášajú nový spôsob, ako upevniť paluby a zlepšiť ich vzhľad. Skryté spony a upevňovacie prvky zaisťujú kompozitné terasové dosky a zároveň udržiavajú podlahu hladkú a úhľadnú.

    Tento skrytý spôsob upevnenia nielenže zlepšuje vzhľad terasy, ale tiež uľahčuje chôdzu naboso.


    Záver

    Využitím výhod kompozitných terás môžu obyvatelia urobiť svoj vonkajší priestor krásnym, funkčným a dobrým pre životné prostredie. Kompozitné dosky sú flexibilné, nerozpadnú sa vplyvom počasia alebo požiaru a majú lepší upevňovací systém, ktorý vám umožňuje vytvárať jedinečné dizajny terasy. Voľba kompozitného terasového materiálu pred drevom je v súlade so zelenými a udržateľnými postupmi, čo pomáha urobiť budúcnosť zelenšou a šetrnejšou k životnému prostrediu.

    Sú veci, ktoré drevo nedokáže, ale kompozitné materiály na terasách sú lepšie. 

    Kompozitné dosky sú pevnejšie a vyžadujú menej údržby ako drevené dosky. A keďže sa kompozitný terasový materiál neustále mení a zlepšuje, bude aj naďalej lídrom v odvetví stavebníctva.